Opplev Formel 1-rally på Hungaroring i Ungarn

Hvert år, som oftest midt på sommeren samles rallyfans til Formel 1-arrangement på banen Hungroring. Billøpet arrangeres i byen Mogyoród. Du kan også unne deg denne opplevelsen.

Klassisk Formel 1-løp med historisk sus

Formel 1-rally på banen Hungroring ble for første gang arrangert i byen Mogyoród i 1986. Dette var det første rallyet som ble arrangert da Ungarn fortsatt var en del av Sovjetunionen. Rallyet har overlevd kommunismens fall og til forskjell fra opprinnelsesåret, da Ungarn fortsatt var et lukket land, er det åpent for alle og enhver. Helt siden 2006 har det vært arrangert Grand Prix på Hungaroring.

Michael Schumacher, verdensmesteren fra Tyskland, og britiske Lewis Hamilton har gjort stort suksess på Hungaroring. De har tilsammen fire seire hver.

Utfordrende rally

Ungarernes Grand Prix på Hungaroring er å regne som en av sesongens store utfordringer. Banen tilhører en av de kortere i verdenssammenheng, da den er i underkant av 4,4 km lang. Den inneholder derimot 16 kurver og chikaner. Dette innebærer at førerne alltid må ha full oppmerksomhet når de kjører. Dette gjør rallyet ekstra spennende å følge med på.

Du kan lese mer på nettet om Hungaroring og hvordan melde seg på.