Motorsykkelsport

Motorsykkelsporten sin historie startet allerede tilbake på 1890-tallet. Da ble de første konkurransene innenfor grenen arrangert i Frankrike, og det tok ikke lang tid før resten av Europa ble bitt av basillen. I sportens tidlige dager i Frankrike var det ikke stort av ulike grener å velge mellom, men nå har motorsykkelsporten vokst seg stor og inkluderer en rekke ulike kategorier. Både dragracing, enduro, freestyle motorcross, roadracing, speedway, supermotard og trial er ulike grener du vil møte på innenfor motorsykkelsporten.

Roadracing

Innenfor motorsykkelspoten er roadracing en av de mest populære grenene, og også en gren mange velger å spille på. Roadracing generer årlig millioner på løpene sine, og mange ønsker seg en bit av pengene. Roadracing er kort fortalt et hastighetsløp på en asfaltert bane. Drar du på en av Norges baner, som Vålerbanen, Rudskogen eller Arctic Circle Raceway, vil du bli møtt av motorsykler i høy hastighet, mye brak, adrenalin og tilskuere som er helt gale etter sporten sin.

Freestyle Motocross

Freestyle Motocross, også kalt for FMX, er en type motorsykkelsport med helt ville stunts. Hoppene disse utøverne utfører er gjerne 30 meter høye, og det er ikke sjeldent man ser ulike stunts som både Backflip, Kiss of death, Tsunami, Heelclicker og Can Can. Det et et miljø for Freestyle Motocross i Norge, spesielt etter at vår store Motocross stjerne Ailo Mikkelsen Gaup begynte å gjøre det bra.

Motocross

Motocross er den like spennende søsteren til Freestyle Motocross, bare uten de spektakulære backflippene. I Motocross kan hoppene på jordbanene bli opptil 40 meter, og dette er ekstremt når flere titalls av utøvere kjører for livet for å nå først inn til mål.